marți, 4 mai 2010

Berea dupa vin e un chin/ Vinul dupa bere e placere ?

Cea mai mare problema cu vorba asta din popor este ca poporul (mai ales cel deja vesel), nu prea isi mai aduce aminte care dupa care vine si de cele mai multe ori le incurca...rezultatul fiind, de obicei, meniul din ziua respectiva, "amestecat" :)) Cat despre teste de laborator care sa ateste teoria cu pricina, putini stiu, dar nu prea exista!

Se vorbeste despre carbonatarea berii care ar duce la absorbtia mai rapida a alcoolului din vin, dar niciodata acest fapt nu a fost dovedit. Si nici consumul de cafea ca si tratament pentru mahmureala nu ar trebui luat prea mult in seama; cum nici painea nu absoarbe surplusul de alcool din sange:) Placebo a vindecat oameni, o mahmureala e o nimica toata la urma urmei! Timpul este cel mai sigur leac - odata cu trecea lui, alcoolul se elimina din corp si durerile (de cap si alte cele) trec.

O dai in intoxicatie daca nivelul de alcool din sangele tau sare de 100 mg / dL (0.10%). La adulti, nivelul scade de obicei cu aproximativ 15 - 20 mg / dl pe oră. Arderile mele sunt diferite de ale tale, dar, in medie, ar fi nevoie de aproximativ sase până la opt ore ca sa ne revenim la normal dintr-o betie nu prea grava.


   Concentratia de alcool in sange
    Simptome
    .02%
    zapaceala
    .05%
    usoara euforie
    .08%
    nu mai prea apreciezi cum trebuie lucrurile
    .10%
    coordonare si echilibru slabe
    .15%
    dezorientare, frumos spus!
    .20%
    incepi sa prezinti meniul..:)
    .30%
    beat mort
    .40%
    coma
    .45%+
    mort de-a binelea

 
Asa ca, treaba sta in felul urmator: alcoolul provoaca treburi cel putin urate, chiar daca te simti in al noulea cer pentru o vreme. Iar chestiile urate sunt provocate indiferent daca incepi cu vinul sau berea, whiskeyul sau vodka, mai intai. Cat despre mahmureala de a doua zi, ea e provocata, in principal, de deshidratare si somn discontinuu.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu